Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

A Wepa Blacksatino forradalmasítja a higiéniai papír piacot a Japánfűvel

Csontos Enikő
2023.11.20 10:55
A Wepa Blacksatino forradalmasítja a higiéniai papír piacot a Japánfűvel

Higiéniai papír innováció: a mosdó-specialista BlackSatino forradalmasítja a piacot a GreenGrow segítségével.

A WEPA, Európa piacvezetője az újrahasznosított szálakból készült higiéniai papírgyártásban, BlackSatino márkanév alatt elindítja GreenGrow nevű higiéniai papír-innovációját – amely a nyersanyaginnovációs miscanthuson (más néven Kínai virágos nád vagy Japánfű), a világ egyik legfenntarthatóbb friss szálán alapul.

Regionális, gyorsan megújuló és környezetbarát

Más cellulóz szálakkal összehasonlítva a miscanthus rendelkezik a legkisebb ökológiai lábnyommal, ezért elsősorban az ilyen szálak fenntartható alternatívája. A megújuló nyersanyag évente betakarítható, nem igényel műtrágyázást és öntözést, így nagyon alacsony igénye van a jó növekedéshez. A talajban lévő tápanyagok nem merülnek ki - éppen ellenkezőleg, a Miscanthus javítja a talaj szerkezetét. A WEPA évek óta kutat olyan alternatív nyersanyagokat, amelyek megfelelnek a fenntarthatóság és a regionalitás elveinek. A hollandiai Westdorpe-ban a miscanthus-t már sikeresen termesztették helyi partnerekkel együtt. Az alapanyag előállítása és további feldolgozása jelenleg a swalmeni (NL) WEPA Professional telephelyén folyik. A BlackSatino GreenGrow előállításához a fenntartható miscanthus cellulózszálat hulladékpapírból származó újrahasznosított rostanyagokkal kombinálják, így illeszkedik a WEPA körkörös gazdaság koncepciójába.

Andreas Krengel, a professzionális üzletág vezérigazgatója és a WEPA csoport igazgatótanácsának tagja szerint: "A nyersanyag miscanthus ideálisan kiegészíti a WEPA szálstratégiáját. Fenntarthatósági stratégiánkból kiindulva azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy növeljük az újrahasznosított szálak arányát, ill. 2030-ra az alternatív friss szálak aránya 60%-ra emelkedik nyersanyagportfóliónkban, ami 25%-kal csökkenti környezeti lábnyomunkat."

Az innovatív gyártási eljárásoknak köszönhetően fenntartható mosdóhigiéniai papír állítható elő, amely magas fokú puhasággal rendelkezik. A papír színe természetes, nem fehérítik a szálakat.

Hivatalos bevezetés – egy nyersanyag, amelyet megérinthet

Az innovatív BlackSatino GreenGrow higiéniai papírmegoldást 2022. október 19-én exkluzív bemutatón demonstrálták a német, belga, holland és francia nemzetközi vásárlók, valamint válogatott sajtó képviselőinek. Az eseményre a hollandiai Westdorpe-ban került sor, közvetlenül a a Cradle Crops alapítójának, Filip Baecke gazdálkodó miscanthus mezői mellett. Az új alapanyag hátteréről és a kutatás-fejlesztésről szóló ismeretterjesztő előadásokon keresztül ismerkedhettek meg a vendégek a termékkel. Lehetőségük volt arra is, hogy a gazdálkodóval végig sétáljanak a miscanthus mezőkön, és minden érzékszervükkel benyomást szerezzenek az alapanyagról.

Eric van Hoof, a WEPA folyamatmérnöke, aki a kezdetektől részt vett a projektben, és a műszaki megvalósításért felelős, hozzáteszi: "A fejlesztés több mint tíz évig tartott, mert olyan folyamatot akartunk megvalósítani, amely az egész növényt felhasználja. A ráfordított évek meghozták az eredményt. Olyan 100%-ban fenntartható megoldást hoztunk létre, amely ebben a formában még nem létezett a higiéniai papírok gyártásában."

A WEPA márkáról:

A WEPA csoport egy jövőorientált európai családi vállalkozás, amely fenntartható higiéniai papír gyártására és forgalmazására szakosodott. A WEPA fenntartható és innovatív higiéniai megoldásokat kínál, amelyek biztonságos higiénia érzetet nyújtanak, és naponta járulnak hozzá emberek millióinak jólétéhez. A 4000 alkalmazottat foglalkoztató WEPA csoport 13 európai telephelyen gyárt higiéniai termékeket, például toalettpapírt, papírtörlőket, törlőkendőket és szalvétákat. A WEPA a három legnagyobb európai gyártó között van, és piacvezető az újrahasznosított szálból készült higiéniai papírgyártás terén. Éves forgalma nagyjából 1,3 milliárd euró. A fogyasztói üzletágban a WEPA az európai kiskereskedők saját márkás specialistája. A WEPA BlackSatino és Satino márkájú Professional üzletága fenntartható és professzionális higiéniai megoldásokat jelent, amelyeket például nyilvános mosdókban, iparban, irodákban vagy egészségügyi intézményekben használnak. A WEPA csoport székhelye Arnsbergben, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németországban található. A BlackSatino évek óta dolgoz fel alternatív nyersanyagokat, például irodai papírt, papírpoharakat, italos kartonokat, palackcímkéket és használt törlőpapírokat.