Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

A higiéniai papír története

A papírzsebkendőt és a wc papírt természetesnek tekintjük, de sokan meglepődhetnek, amikor megtudják, hogy ezek valójában viszonylag új találmányok. Mindazonáltal, míg maga a higiéniai papír kevesebb mint egy évszázadra nyúlik vissza, sokkal régebbi feljegyzések vannak arról, hogy az emberek papírt használtak személyes tisztálkodásra.

Higiéniai papír innováció: a mosdó-specialista BlackSatino forradalmasítja a piacot a GreenGrow segítségével.

A WEPA, Európa piacvezetője az újrahasznosított szálakból készült higiéniai papírgyártásban, BlackSatino márkanév alatt elindítja GreenGrow nevű higiéniai papír-innovációját – amely a nyersanyaginnovációs miscanthuson (más néven Kínai virágos nád vagy Japánfű), a világ egyik legfenntarthatóbb friss szálán alapul.

A DR.SCHNELL Ecolution Floor pods 2023 szeptemberében elnyerte a PURUS Innovation Award-t (Fenntarthatóság Díja) a takarítás és higiénia vezető nemzetközi szakkiállításán a berlini CMS-en tisztítószerek kategóriájában. Az innovatív ECOLUTION FLOOR PODS a jelenleg a legfenntarthatóbb, helytakarékos és CO2 kibocsájtás optimalizált termékalternatíva a padlótisztítási termékpalettán.

A Milizid szaniter tisztító kiváló választás egy takarító cég számára, amely számos középületet, iskolát, bevásárlóközpontot, kórházat és más hasonló intézményeket, épületeket takarít.

Mennyi a tisztítószer- és eszközköltsége a takarítás díjából? 

A takarítási szolgáltatás vállalási díjának jelentős része (75-80%) bér-és bérjellegű költség. A fennmaradó 20-25% díjhányad a további költségek és a nyereség fedezete.

1971-ben Indiában írták alá a Ramsari Egyezményt, mellyel a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a kormányok felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért. Magyarország 1979-ben csatlakozott az egyezményhez, jelenleg 171 ország tagja az államközi megállapodásnak.

Korábbi levelünkben már összefoglaltuk röviden mi minden történt a Profitakaritokboltja.hu háza táján 2022-ben.

Mi történt a Profitakarítokboltja.hu háza táján ebben az évben?

 

A DR.SCHNELL új termék- és csomagolástervezéssel erősíti fenntarthatósági erőfeszítéseit. 

Tökéletesen tiszta ablakok/felületek vegyszer nélkül?! Igen, lehetséges!

A sporttevékenységek során mindig keletkezik por, valamint izzadság és testzsír.

Negyedszerre is arany! A DR.SCHNELL immár negyedik éve nyeri el az EcoVadis által a fenntarthatósági CSR Gold státuszt.

Ezzel az ajánlattal azokra gondoltunk, akik még csak most kezdenek bele az ablaktisztító szakmába és azokra is, akik már profik az üvegfelületek tisztításában és a megfelelő eszközöket keresik a munka elvégzéséhez.

Zöld megoldást szeretne a takarításban?
A VILEDA r-MicroTuff Swift mikroszálas törlőkendő 2 darab fél literes PET palackból, azaz 100%-ban újrahasznosított poliészterből készül.

Megkülönböztetünk savas, lúgos és semleges kémhatású tisztítószereket. Miért fontos ez?

Ahogy arról az elmúlt napok híradásaiból mindenki tájékozódhatott, a világban jelenleg egy új koronavírus (2019-nCoV) okoz járványt. Nagyon sok hivatalos és félhivatalos, hiteles és légből kapott hír jelent meg, így a lehetőségekhez képest szeretnénk szakmai, tárgyilagos tájékoztatást adni a kialakult helyzetről. A cikk megírására a Szentágothai János Kutatóközpont (Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar) Virológiai Kutatócsoportjának kiváló szakembereit, dr. Kemenesi Gábort és prof. dr. Jakab Ferencet kérte fel az mta.hu.

Mi a mikroszál?

A mikroszál rendkívül vékony, ultra finom, mesterségesen előállított, szabad szemmel nem látható 0,1-0,3 g tömegű szál. Minden egyes szál 100-120-szor vékonyabb egy emberi hajszálnál. Két anyagból tevődik össze: poliészter és poliamid.

Az EcoVadis fenntarthatósági besorolásában a DR.SCHNELL megkapta az arany státuszt, amely az EcoVadis független, globális minősítési rendszerben elért legnagyobb megtiszteltetés. Egy újabb DR.SCHNELL minőségi elismerés a jéghegyen.

A takarítás világnapja minden évben szeptember harmadik szombatjára esik, ebben az évben szeptember 18-ára.

Dr.Schnell tisztítószer gyártó vállalat iránymutatása szerint “a cselekvések hangosabban beszélnek, mint a szavak.” Az egészségvédelem és a társadalmi felelősségvállalás kulcsfontosságú értékek a gazdaságosság mellett. Hiszik, hogy eredményeik nem célok, hanem további fejlesztések forrásai.

Tevékenységük alapja a fenntarthatóság három oszlopos modellje, amelyet az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi és Fejlesztési Bizottságának brundtlandi jelentése ismertet:

  • ökológiai fenntarthatóság
  • társadalmi fenntarthatóság
  • gazdasági fenntarthatóság

Az Eco Natural Lucart az első higiéniai termék gyártó a piacon, amelyik átütő technikai megoldással újrahasznosított cellulóz rostokból készíti termékeit, melyeket italos kartondobozból nyernek ki, közismertebb nevén a Tetra Pak dobozokból.

A csap, fürdőkád és a WC sem menekülhet előle.

Ez azért van, mert a vízkő ivóvizünk természetes összetevője, állandóan hat a felületre és roncsolja azt, illetve baktérium telepeket hoz létre. Következésképpen mindenki meg akar szabadulni a vízkőtől a fürdőszobában: professzionális takarítók és háziasszonyok egyaránt.

Egészen az 1970-es évekig nem volt korszerű tisztítószer az eltávolításához.

A legfrissebb kutatások szerint a toalettpapír tartalmazhat egészségre káros, rákkeltő vegyi anyagokat.


Mennyi figyelmet fordít arra, hogy az Ön által megvásárolt toalettpapír ne tartalmazzon az egészségére káros vegyi anyagokat?