Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

Dr.Schnell Megvásárolta a BurnusHychem Vállalatot

Csontos Enikő
2024.01.10 10:06
Dr.Schnell Megvásárolta a BurnusHychem Vállalatot

A képen balról: Dr.Henning Blaufuß ügyvéd a PSP-nél, Eric Paffrath vezérigazgató a Dr.Schnellnél, Nicolaus Röver M&A tanácsadó és Dr. Thomas Schnell vezérigazgató

 

Jelentős bővítés történt a textilhigiénia terén!

Dr.Schnell, a Münchenben székelő tisztító- és fertőtlenítőszerek gyártója, felvásárolta a darmstadti BurnusHychem vállalatot, ezzel bővítve kínálatát a textilhigiénia területén.

Az aláírt adásvételi szerződés értelmében a Dr.Schnell-csoport megvásárolta a BurnusHychem GmbH operatív üzleti tevékenységéhez szükséges lényeges vagyontárgyakat, és megállapodott a munkavállalók átvételéről is, amely 2022. augusztus 1-jén lépett hatályba. A jövőben az üzleti tevékenységek Burnus Professional GmbH & Co. KG néven folytatódnak. Az új név alatt nemcsak a németországi termelési és üzleti tevékenységek folytatódnak, hanem augusztus 1-jétől a svájci értékesítési tevékenységeket is átvette a Dr. Schnell AG (CH).

Burnus története és fejlődése

A Burnus vállalatot 1836-ban alapították, eredetileg szappanfőző és gyertyaöntő műhelyként. 1907-ben sikerült egy új, enzimeken alapuló mosószert kifejleszteniük. 2005-ben a Burnus felvásárolta a szintén a 19. század végén alapított Hychem vállalatot, amely szappan- és gyertyaüzemként indult. Az összes mosodai technológiával és professzionális mosással kapcsolatos tevékenységet a BurnusHychem GmbH égisze alatt egyesítették. A BurnusHychem több mint 80 alkalmazottal legutóbb körülbelül 22 millió eurós bevételt ért el a német, svájci, osztrák és lengyel piacokon.

Jövőbeli tervek és célok

A jövőben a Burnus Professional célja, hogy kiegészítse a Dr.Schnell textilhigiéniával és mosodai szolgáltatásokkal kapcsolatos kínálatát. A célcsoportok közé tartoznak a nagy mosodák, idősotthonok, takarító cégek és szállodák. Dr. Thomas Schnell ügyvezető igazgató ezzel kapcsolatban megjegyezte: "A piac érezhetően élénkül, a mosodai volumenek és a bevételek növekednek. Nagy hatással van ránk a BurnusHychem munkatársainak elkötelezettsége és azonosulása, és alig várjuk, hogy kihasználhassuk a szinergiákat, és közösen növelhessük értékesítési erőnket."

Ez az akvizíció nemcsak a Dr.Schnell piaci pozícióját erősíti, hanem lehetőséget teremt az innovációra és a növekedésre a textilhigiénia területén is.

Forrás: Rationell Reinigen