Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

A TAKARÍTÁS VILÁGNAPJA – RAJTUNK MÚLIK BOLYGÓNK JÖVŐJE

Csontos Enikő
2021.09.16 12:56
A TAKARÍTÁS VILÁGNAPJA – RAJTUNK MÚLIK BOLYGÓNK JÖVŐJE

A takarítás világnapja minden évben szeptember harmadik szombatjára esik, ebben az évben szeptember 18-ára.

Ezt a világnapot az ENSZ rendezte meg először 1992-ben, elsősorban a takarítási szakma ünnepli, de mivel ez az időpont egybe esik az őszi nagytakarítások időszakával, mindenki egyénileg is megtarthatja egy alaposabb nagytakarítás formájában otthonában.

Ki gondolná, hogy a takarítási világnap „kitalálója” egy vitorlás versenyző, Ian Kiernan, aki 1989-ben részt vett egy vitorlás versenyen Ausztráliában és bosszankodva látta, hogy Sidneynél az óceán partja mentén nagy mennyiségű szemét gyűlt össze. Ekkor döntötte le, hogy szervez egy nagytakarítást, hogy megtisztítsák a partot a temérdek szeméttől.

Úgy gondoljuk mindenkinek fontos az otthona tisztasága, és sokaknak az sem mellékes, hogy ezt milyen összetevőjű tisztítószerekkel éri el. A takarítási világnapra hangolódva érdemes megnézni otthonunkban tartott tisztítószerek címkéit, milyen komponensekből áll. A vegyszerek nagy részét nem is szabadna kesztyű/maszk nélkül használni esetleges irritáció veszélye miatt. Célszerű a veszélyes tisztítószereket környezetbarátra cserélni, családunk és környezetünk védelme érdekében. A piacon már sokféle öko szer elérhető, melyek hatékonysága nem marad el a veszélyes szerektől, viszont kíméljük a folyóinkat, óceánjainkat – mivel a csatornába kerülnek – és ez által az élővilágot benne pedig saját magunkat.

De nemcsak a tisztítószerekkel indulhatunk el egy környezettudatos irányba, hanem az eszközeinkkel, konyhai törlőpapírral és toalett papírral is. Érdemes ezeket is zöld termékekre cserélni.