Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

Az első környezettudatos higiéniai papír. Tejes dobozból kéztörlő- és wc papír?!

Csontos Enikő
2019.04.29 12:33
Az első környezettudatos higiéniai papír. Tejes dobozból kéztörlő- és wc papír?!

Az Eco Natural Lucart az első higiéniai termék gyártó a piacon, amelyik átütő technikai megoldással újrahasznosított cellulóz rostokból készíti termékeit, melyeket italos kartondobozból nyernek ki, közismertebb nevén a Tetra Pak dobozokból.

Zero hulladék technológia


A kartondobozok , melyekből Ecolabel minősített higiéniai papírok készülnek, a cellulózon kívül műanyag és alumínium részeket is tartalmaznak. Ezek az anyagok sem kerülnek kidobásra, a Lucart csoport más gyáraiban újrahasznosítják, köszönhetően a Lucart Group technológiájának. Így hulladék nélkül állítanak elő többek között higiéniai papír adagolókat.



Hálás a környezet

Az Eco Natural Lucart fák kivágása nélkül készít higiéniai papírokat, olyan kartondobozokból, melyek szemétként végeznék. A gyártási folyamatok során, köszönhetően a mechanikai és fizikai folyamatoknak, emberekre és a környezetre káros anyagok használata nélkül különítik el a cellulóz rostokat a műanyagtól és az alumíniumtól.



Az ECOLABEL minősített kéztörlő- és wc papír kivételes hatékonysággal

ECOLABEL minősítés megjelölést olyan termékekre alkalmazzák, amik minimális hatással vannak a környezetre, a lehető legkisebb mértékben károsítják és szennyezik azt. Az Ecolabel címke odaítélésére vonatkozó rendelet, –66/210/EK 2009. november 25 -én született meg az európai parlamentben, –ennek értelmében csak azok a termékek érdemesek rá, mely teljes életciklusukat tekintve kismértékben károsítják a környezetet.

A Tetra Pak kartonban megtalálható fehérítetlen cellulóz minősége merőben hasonló a fákból kinyert cellulózéhoz, ebből adódóan garantálni tudják az erősséget és jó nedvszívó képességet a késztermékben. A hosszú cellulóz rostok magasabb százalékban találhatóak meg a kartondobozokban, mint egyéb újrahasznosítható anyagokban, ez teszi lehetővé a “foszlásmentességet” és a nedvszívó képesség növelését, más környezetbarát termékekkel szemben.

Mindenki szereti a natúr színeket?



Az Eco Natural higiéniai papírok világos havanna barna színe a fehérítetlen cellulóz rostoknak köszönhető, mivel a kartondobozok a fa természetes színét tartalmazzák és ezt a környezettudatosság jegyében kémiailag nem fehérítik.

Átlagosan 3 és fél egy literes kartondobozból gyártanak egy 160 lapos toalettpapír tekercset.

A fentiek szerint Lucart Group kutatási és fejlesztési csapata álmodta meg az Eco Natural Lucart termékeket, a fogyasztók pedig nagyra értékelik a környezet megbecsülése és a tetszetős kinézet miatt.

Forrás: lucartprofessional.com