Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

Fenntarthatóság kemikáliákkal/vegyszerekkel teli világunkban?

Csontos Enikő
2019.05.16 12:50
Fenntarthatóság kemikáliákkal/vegyszerekkel teli világunkban?

Dr.Schnell tisztítószer gyártó vállalat iránymutatása szerint “a cselekvések hangosabban beszélnek, mint a szavak.” Az egészségvédelem és a társadalmi felelősségvállalás kulcsfontosságú értékek a gazdaságosság mellett. Hiszik, hogy eredményeik nem célok, hanem további fejlesztések forrásai.

Tevékenységük alapja a fenntarthatóság három oszlopos modellje, amelyet az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi és Fejlesztési Bizottságának brundtlandi jelentése ismertet:

  • ökológiai fenntarthatóság
  • társadalmi fenntarthatóság
  • gazdasági fenntarthatóság

Dr. Schnell vállalat több mint három évtizede elkötelezett a fenntarthatóság iránt, ezt 1998 óta az EMAS és az AISE tanúsítja fenntartható tisztítási okirata alapján. A célokat és az eredményeket rendszeresen közzéteszik környezetvédelmi nyilatkozatukban.

Erre az elkötelezettségre bizonyíték, hogy a Dr.Schnell 2013-ban elnyerte a német Fenntarthatósági Díjat független zsűri elbírálása alapján. 2018-ban pedig arany- azaz a legmagasabb minősítést érdemelték ki. “Az EcoVadis a világhírű szeizmográfja a fenntartható üzleti menedzsmentnek” – mondja Dr. Thomas Schnell

“A legjobb energia az, amit egyáltalán nem vesznek igénybe. És ha valami elhasználásra kerül, a lehető legkisebbre akarjuk csökkenteni a környezetre gyakorolt hatását.” Ennek a mottónak megfelelően a DR.SCHNELL ötvözi a mobilitást és a környezetvédelmet. Mostantól a vállalat teljes gépjárműparkja 100% CO 2 semleges lesz a PROJECT CLIMATE-el.

A PROJECT CLIMATE egy német cég, mely 2012-től támogatja a felelős vállalatokat és intézményeket, amelyek valóban szeretnének hozzájárulni az éghajlat védelméhez. A cél, hogy a németországi vállalatok a század közepétől már ne bocsássák ki a CO 2 –ot.

100% -os “CO 2 – semlegesség” a CO 2 kompenzáció révén

Az EMAS és az AISE fenntarthatósági koncepciójának részeként DR.SCHNELL a termékek
CO 2 -kibocsátását a lehető legalacsonyabban tartja. A holisztikus szemlélet értelmében, nemcsak saját termelési folyamataikat optimalizálják, hanem különös figyelmet fordítanak termékeik környezetbarát alkalmazására és ártalmatlanítására.

Magas koncentráltságú termékek előállításával például a szállítási költségek és a kapcsolódó
CO 2 -kibocsátás jelentősen alacsonyabb, mint a „használatra kész termékek” esetében.

A Dr.Schnell új szakterülettel is rendelkezik: az üzemanyag- és CO2 -kibocsátás megtakarításában a gépjármű vezetőnek kulcsfontosságú szerepe van, vezetési stílusa akár 15% üzemanyag megtakarítást is eredményezhet. Mivel azonban a vezetési tréningek hatása rövid idő elteltével csökken, a Dr.Schnell jelenleg egy elektronikus vezetést figyelő rendszert tesztel, amely az autóban van telepítve.

Annak érdekében, hogy a CO 2 -kibocsátás a lehető legkisebb legyen, a DR.SCHNELL napelemes rendszeret telepített müncheni telephelye tetejére. Amikor süt a nap, áramellátási igényét a megújuló energiákból származó villamos energia fedezi.

A PROJECT CLIMATE segítségével a DR.SCHNELL egy olyan éghajlatvédelmi projektet is támogat Ghánában,  amely a hajók által kibocsátott CO 2 mennyiséget eltávolítja a légkörből. Ez kompenzálja az éghajlatváltozás szempontjából kulcsfontosságú globális környezeti egyensúlyt.

Kutatás és fejlesztés

• A kutatás és fejlesztés a DR SCHNELL Chemie GmbH központi témája.

• Minőség „Made in Germany” – gyártás kizárólag Németországban.

• Számukra a kémia és a környezet témakörében nem lehet érdekütközés.

A fentiekből látható, hogy a fenntarthatóság a tisztítószer gyártásban odafigyeléssel és elköteleződéssel megvalósítható.

Forrás: www.dr-schnell.com