Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

Napelemek tisztítása jelentősen növeli a hatékonyságot!

Csontos Enikő
Napelemek tisztítása jelentősen növeli a hatékonyságot!

Hogy ne tisztítsunk napelem paneleket.

A légköri szennyeződések a szállópor a saras eső és a madárürülék nagymértékben összekoszolhatja a napelemeket, melyek hatékonysága jelentősen csökken, így akár 15-30%-al kevesebb energiát állítanak elő.

Tisztításukhoz javasolt a tisztított, desztillált víz használata, mivel a csapvízzel történő takarítást követően a rászáradt vízkőréteg szintén csökkenti az energiatermelést.

A tisztításra nem javasoljuk a nyári meleg napokat, mert ha a felhevült napelemre hideg vizet juttatunk előfordulhat, hogy az megreped!

Ne álljunk rá a napelempanelre!

Ne használjunk magasnyomású mosót vagy maró hatású vegyszereket!

Szárazon ne tisztítsuk a napelemet!

Akár kedvezőbb áru kézi módszert vagy tisztított vízzel történő gépi felülettisztítási megoldást választja, nálunk mindkét típusú takarításhoz megtalálja a megfelelő termékeket.

Nagyon egyszerű, hatékony és olcsó megoldás, ha teleszkópos ablaktisztító nyélre egy menetes átalakító segítségével napelem tisztító kefét rögzítünk. Így könnyedén, távolabbról, vagy talajszintről is elérhetjük a paneleket.

Az ablaktisztító teleszkópos nyelet ablaklehúzóval és ablakvizezővel a nehezen elérhető ablakok tisztításához is tudjuk használni. Illetve homlokzat tisztítása is megoldható minimális plusz beruházással.

Így egy eszközzel két tisztítási folyamatot meg tudunk oldani.