Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

Vizes élőhelyek világnapja 2023

Csontos Enikő
2023.02.02 12:22
Vizes élőhelyek világnapja 2023

1971-ben Indiában írták alá a Ramsari Egyezményt, mellyel a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a kormányok felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért. Magyarország 1979-ben csatlakozott az egyezményhez, jelenleg 171 ország tagja az államközi megállapodásnak.

Eredetileg a madarak élőhelyét kívánták megvédeni, de hamar kiderült, hogy az ökológiai rendszert kell megőrizni, ahhoz, hogy az ott élő számtalan állatfaj fennmaradjon.

Hazánk 29 vizes élőhelye 243 410 ha kiterjedéssel szerepel a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek jegyzékében.

A magyarországi ramsari területek a Kárpát-medence szinte valamennyi jellemző vizes élőhely típusát magukba foglalják: tavakat, mocsarakat, szikes tavakat, lápokat, holtágakat, folyószakaszokat, nedves réteket, valamint ember alkotta halastavakat, víztárolókat. Pl. Kis-Balaton, Hortobágy, Fertő-tó, Tatai-tavak, Gemenc, Balaton stb.

Talán meglepő, de Földünk 6%-át ártéri vizes élőhelyek teszik ki, de ez már csak 13%-a, a 300 évvel ezelőtti ilyen területeknek. Csak a Duna mentén az árterek és vizes élőhelyek több mint 80 százalékát veszítettük el az elmúlt 150 év során az éghajlatváltozás és a korábbi folyószabályozások következtében.

Ennek apropóján a vizes élőhelyek védelmében szeretnénk fókuszba helyezni a vegyszermentes takarítás lehetőségét. Ahhoz, hogy vegyszermenetesen takarítsunk, de mégis hatékonyak maradjunk, számtalan gyártó eszközei állnak rendelkezésünkre a különböző takarítandó területek, felületek tisztítására úgy, hogy közben nem kell több erőfeszítéssel takarítanunk. Sőt, sok esetben még könnyebb is a takarítás ezekkel az eszközökkel.

Összegyűjtöttük a vegyszer nélküli takarításhoz is nagy hatékonysággal használható termékeinket.

Tegyünk együtt a környezetért!