Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Száraz szőnyegtisztító gépek

Száraz szőnyegtisztító eljáráshoz alkalmazható szőnyegtisztító gépek, amelyek szőnyegszál mélyen tisztítanak, kiválóan alkalmazható szőnyegpadlók tisztításához. 


8termék 18

A száraz szőnyegtisztítás számos okból kiváló hatékonysággal bír:

Gyors száradási idő:

A hagyományos vizes és samponnal történő tisztítási módszerekkel ellentétben a száraz szőnyegtisztítás nem jár jelentős mennyiségű víz felhasználásával. Ez gyorsabb száradási időt eredményez, legtöbb esetben másfél órán belül használható a szőnyeg. Ez előnyös, mivel csökkenti a penészgomba kialakulásának kockázatát, amely olyan szőnyegekben fordulhat elő, amelyek hosszabb ideig nedvesek maradnak. 

Kényelem:

A száraz szőnyegtisztítás általában kényelmesebb a megrendelőnek és a takarítócégeknek, mivel a napi tevékenységeket minimálisan zavarják. Mivel a szőnyeg gyorsan szárad, pl. az irodaházakban akár este/éjszaka is elvégezhető a takarítás a másnapi munkakezdésig bőven megszárad a szőnyeg. Ezzel szemben a nedves tisztítási módszerek hosszabb száradási időt igényelnek, és kényelmetlenséget okozhatnak a megrendelőnek.

Csökkentett zsugorodási kockázat:

A vizes tisztítási módszerekből származó túlzott nedvesség a szőnyegszálak zsugorodását okozhatja, ami torz megjelenést eredményezhet. A száraz szőnyegtisztítás kiküszöböli ezt a kockázatot, biztosítva, hogy a szőnyeg megőrizze eredeti méretét és alakját.

Nincs vegyermaradék:

Néhány vizes tisztítási módszer vegyszermaradékot hagyhat maga után, ha nem öblítik le alaposan. Ez a maradék magához vonzhatja a szennyeződéseket, és gyors újraszennyeződéshez vezethet. A száraz szőnyegtisztítás során nedvszívó anyagokat vagy porokat használnak, amelyek magukba zárják a szennyeződéseket, és könnyen felporszívózhatók anélkül, hogy ragacsos maradványokat hagynának. Abban az esetben ha a szőnyeg régen volt tisztítva és foltos is, érdemes folttisztítóval előpermetezni, majd rövid behatási idő utén elvégezni a száraz szőnyegtisztítást.

A szőnyegminőség megőrzése:

A száraz szőnyegtisztítási módszerek kíméletes természetét gyakran biztonságosabbnak tartják a kényes vagy érzékeny szőnyegek esetében. Minimálisra csökkenti az elszíneződést, a textília torzulásának és egyéb lehetséges problémáknak a kockázatát, amelyek a túlzott nedvesség-, és vegyszerhasználat miatt merülhetnek fel.

Környezetbarát:

A száraz szőnyegtisztítási eljárások kevesebb vegyszert használnak, mint egyes vizes tisztítási eljárások. Ez környezetbarátabbnak tekinthető, csökkenti a vízkészletekre gyakorolt hatást és minimálisra csökkenti a potenciálisan káros tisztítószerek használatát.

Fontos megjegyezni, hogy a szőnyegtisztítási módszerek hatékonysága számos tényezőtől függhet, beleértve a szőnyeg típusát, a szennyezettség mértékét és a speciális tisztítási követelményeket. Célszerű figyelembe venni ezeket a tényezőket, és konzultálni a szakemberekkel, hogy meghatározzák az adott helyzetben legmegfelelőbb tisztítási módszert.