Adószámmal rendelkező ügyfeleket tudunk kiszolgálni. A minimális rendelés összege nettó 10 000,-Ft!

Személyes vásárláskor KP-ban nem tud fizetni. (részletek itt...)

Kérdése van? Hívjon minket!+36304531920

Nem csak webshop vagyunk!

Üzletünkben személyesen is megnézheti, megvásárolhatja termékeinket!

Feliratkozás hírlevélre!

Blog

Csúszásgátlás speciális esetei: tornatermek és sportcsarnokok

Csontos Enikő
2022.04.06 14:30
Csúszásgátlás speciális esetei: tornatermek és sportcsarnokok

A sporttevékenységek során mindig keletkezik por, valamint izzadság és testzsír.

Ezek megnövelik a csúszásveszélyt a sportpadlón. Nem elhanyagolandó a szellőző- és légkondicionáló rendszerek rendszeres tisztítása és karbantartása sem, hogy a sportolás során elkerülhetetlenül keletkező poros levegő megszűrődjön, és ne csak egyenletesen oszoljon el a csarnok területén.

 Hatékony tisztítási folyamat

A technika állása szerint a tornatermek és sportcsarnokok esetében legalább napi tisztítás ajánlott, ha azokat naponta használják. A szennyeződések teljes eltávolítása szükséges, melyre két takarítási opció lehetséges. A kétlépcsős nedves felmosási folyamat vagy automata súrológép használata. A csarnokpadlók hatékony tisztítására ideális módszer a mechanikus tisztítás automata súrológéppel.

 A sportcsarnok padlójának csúszási viselkedése/magatartása a DIN 18032-2 szerint

A sportcsarnokban a csúszási viselkedésnek olyannak kell lennie, hogy a sportoló forgását ne gátolja, de megakadályozza az ellenőrizetlen csúszást. A csúszási súrlódási együttható µ speciális berendezéssel mérhető, és legalább 0,4, de legfeljebb 0,6 lehet.

 Alkalmas termékek sportcsarnokok számára

A sportcsarnokokban rugalmas padlóburkolatokat és parkettát fektetnek le, amelyek gondozás nélkül nagyon gyorsan csúnyává válnak. Ezeknél a padlóburkolatoknál mindig előnyös a mikroszálas termékek használata a gyors újbóli elszennyeződés megelőzése és a karbantartó tisztítás megkönnyítése érdekében.

 A közlekedés biztonságának biztosítása/védelmezése

  • Megfelelő méretű szennyfogó szőnyegek lehelyezése a bejárati területen a darabos szennyeződés, nedvesség, és a por visszatartására.
  • Nedves törlés a verseny szüneteiben a por, wax, izzadságcseppek stb. eltávolítására.
  • Megfelelő tisztítás a szennyeződés mennyiségének megfelelő gyakorisággal.
  • Válasszon megfelelő tisztító- és ápolószereket, amelyek megfelelnek a DIN 18032 szabványnak.

 A DIN 18032 szabvány követelményeinek megfelelő tisztító-és ápolószerek:

FLOORTOP: A kezelt burkolatok csúszásmentes tisztítására és ápolására. A FLOORTOP-ot a stuttgarti egyetem kutatási és anyagvizsgáló intézete (FMPA) a DIN 18032 szabvány szerint korlátozás nélkül alkalmasnak találta tornatermek és sportcsarnokok számára.

Ez vonatkozik a TOPCARE FLOORFIT többcélú diszperzióra is. Mindkét termék alkalmas a DIN 18356 szerinti tömített parketta ápolására is.